2023-11-29 874 views
今日要買外賣返去俾屋企人做晚餐,呢間茶舍喺正Mikiki斜對面,好就腳~餐牌好大好清楚~ 就係選擇都唔少,有啲花多眼亂😆呢間茶餐廳竟然有室外文青雅座!宜家天氣涼,真係可以試吓坐喺呢度食😆公平起見,打算點三個焗飯大家分: 番茄汁牛脷焗飯, 咖哩牛腩焗飯及咖哩雞扒焗飯等外賣期間留意到佢哋茶餐廳竟然有cake賣!仲未粟子布朗尼~ 其實係咪mont blanc 🤔三個焗飯好有份量! 外賣擰返屋企真係有啲重!個番茄牛脷焗飯有大大舊番茄,菠蘿同埋佢哋嘅飯有「炒底」 。焗飯嘅飯比較淋身,可以乾身返啲 。啲牛脷都好厚好大粒!食落都好淋咖哩雞扒焗飯塊雞扒炸得幾香口,唔會太乾,而且都幾厚身,啖啖肉😋咖哩牛腩焗飯啲牛腩出奇地好味,夠淋夠厚肉,有四大舊,有兩舊仲有小許肥膏,好有肥膏香 。咖哩配嘅薯仔係新薯連皮,有創意但我覺得始終去皮薯仔會淋啲入味啲 。港色咖哩香濃,如果可以多啲汁會再好啲 。

餐牌好大好清楚~ 就係選擇都唔少,有啲花多眼亂😆

三個焗飯好有份量! 外賣擰返屋企真係有啲重!

啲牛脷都好厚好大粒!食落都好淋

2023-11-27