2023-07-27 1287 views
耐唔耐鋪燒肉癮就發作,想食和牛又唔想就住就住,朋友介紹I-Square既 #燒肉牛藏,印象中開業多年,一直未有機會試,依家有和牛任食放題,仲要無時限,當然要試試。放題套餐有唔同價位選擇,最平$298就有精選和牛餐,用埋快閃優惠再平$30,激抵!而我地一心想豪食和牛無限制,就揀左$638 既和牛刺身任食套餐,價錢係有啲貴,但可以任食日本和澳洲和牛,回到本。室內燈光較昏暗,都幾有格調,我哋被安排座卡位,幾有日式居酒屋風味。肉類和主食以QR code落單,小食、前菜、甜品、飲品就喺自助區自取。目標明確食和牛,所以集中專攻和牛,分別有日本和牛及澳洲和牛,其他肉類仲有西班牙黑毛豬、雞肉、羊架等等。另外仲有海鮮、熟食、甜品等等,食物種類多。兩款和牛都各特色,日本和牛油花多,肉稔而豐潤;澳洲和牛肉味濃郁,口感較強,相間來吃最滋味。部位有西冷、肉眼、牛肋骨、薄切牛舌等,滿足到各人的喜好,我就喜歡肉眼較稔滑、朋友喜歡西冷有嚼勁,燒既時侯飄來油香肉香都令人垂涎欲滴了。單單和牛已encore很多次,好滿足。另外有刺身任食。一向日式放題既刺身水準也是普通,但這裡的刺身卻頗高質,厚切三文魚新鮮黐稠,入口即溶,口

另外有刺身任食。一向日式放題刺身水準也是普通,但這裡的刺身卻頗高質,厚切三文魚新鮮黐稠,入口即溶,口感鮮嫩;仲有油甘魚肉爽味道獨特,帶子鮮甜滑溜,甜蝦鮮軟。

炸物也保留熱度,炸薯餅、炸蕃薯、榴槤炸蛋都香脆好味。

另外有多款蔬菜和我最喜歡既菠蘿片,微微燒香果糖溢出更香甜和juicy,解膩消滯。

最後每人贈送一杯Movenpick雪糕,唔夠喉自助區有多款西式切餅和中式糕點任拎。

仲俾我揾到韓國西瓜味冰條,好fresh 好清甜,最後食左2支,好開心🤩

慢慢食幾個鐘原來都食左好多野,唔洗趕頭趕命咁先係享受😎
2023-07-05
Type of Meal