講起煲仔粥嗰種滋味,真係可以話係人間煙火嘅一大慰藉。呢日去左間店食咗碗生滾豬膶粥,一啖啖粥滑過喉嚨,暖笠笠嘅,喺涼颼颼嘅天氣裡頭絕對係正!豬膶煲得啱啱好,唔會太老,咬落去得意得意,有種鮮甜味道喺口腔裡面悠悠揚揚,啱哂。另外添單牛脷酥,呢個又脆又香,感覺起身嚟好過癮。😌👌行過粥麵店門口,望入去啫啫响嘅鍋仔聲傳出嚟,腸粉啲仔喺碟上面走嚟走去,滑到喺碟仔上面打轉🌀,一啲都唔會黏笠笠。蘿蔔糕味道真材實料,有家鄉嘅味道,咬一口,蘿蔔香溢出嚟,重溫兒時嘅美好。平民價格入面,味道同份量都係一流,期待下次再嚟!🍜🍲總之,啲粥啲腸粉啲麵啲糕,每樣都係實在嘅好味,餐廳都算係我嘅常光顧喇。真心希望,呢啲帶有人情味嘅店鋪,可以一直咁留落嚟,成為我哋生活中嘅小確幸!🥢🥣💛