2022-11-24
朋友最愛韓式美食,最近發現火炭都有OpenRice外賣自取下單Yadllie Plate Express,唔駛出旺角先嘆到,佢即order 2人套餐放工後拿過來開餐兼陪我煲最愛嘅韓劇🥰✴️鮮蝦沙律大蝦爽口彈牙,配上新鮮沙律菜,點上酸酸嘅柚子醋好開胃,即時食慾大增。✴️泡菜豆腐湯大大碗一定夠哂2個人飲,材料份量十足,有豆腐、泡菜、芽菜、冬菇…帶點辣味好醒胃。✴️小食醬油蓮藕甜甜地勁爽口,辣魷魚仔就鹹鹹辣辣好惹味。✴️蒜香味無骨炸雞必點招牌韓式炸雞由韓國空運到港,炸得超香脆又唔厚粉,原來是用人手一件一件撲上薄薄一層的秘製乾粉,打造健康炸雞。雞肉嫩滑多汁,無骨啖啖肉,啱晒我地依d懶人!✴️牛肉紫菜飯卷牛肉夠嫩口入味,餡料十足,配搭青瓜、蘿蔔絲、雞蛋同青瓜,一口一件好滿足呀。📢另其實其他外賣平台都有得下單㗎,如果火炭附近住或返工的朋友唔想自己拎都可以留意吓。
✴️鮮蝦沙律
✴️泡菜豆腐湯
✴️小食
醬油蓮藕甜甜地勁爽口,辣魷魚仔就鹹鹹辣辣好惹味。
✴️蒜香味無骨炸雞
✴️牛肉紫菜飯卷