2022-09-27
秋之祭日本燒肉套餐(2人份) HK$499日本自由行就快開放🇯🇵聽到好消息即刻週末去食日本燒肉賀一賀佢✨💗見到呢間小店做緊個秋之祭package 好抵咁🤤🍁仲包兩榨Orion啤酒,Orion係沖繩啤🏖出面一榨都賣50蚊啦😌夏日炎炎飲易入口泡泡綿密嘅啤酒係一大享受🫧乾杯🍻鹽蔥牛舌牛舌通常都比較肥,但店長燒完食落去一啲都唔油膩,因為燒嘅過程出曬油🧈加埋新鮮嘅葱🌿同埋店長自家製嘅青檸汁,有好清新嘅感覺🍏🎐個人覺得拍得住銅鑼灣鐵板燒花盃🫰🏻🌈椒鹽霜降松阪豬好明顯食得出係日本豬嘅味🏯店主解釋日本燒肉唔會事先腌好耐,而係燒之前加小小岩鹽、海鹽,帶出肉質原本嘅鮮味🐷呢道豬完全體會到呢個精髓🥰新㵼雞爽肉雞爽肉係雞頸肉嘅意思🐣肚腩第一次食,好嫩滑😆有日本雞嘅香味🍗加埋店主用藥材熬製嘅bbq 醬健康同好味道👍🏼雞肝連心肚腩第一次食,味道濃郁,肚臍比較中意,睇日劇好多地下燒肉店都會有燒內臟放題🍖打工仔放工之後會任食,所以都幾有特色🤔烤肉醬牛胸脊超❗️好❗️食🤯基本上唔洗點其他醬,肉好嫩滑,雖然係燒肉,但一啲都唔乾,鎖緊肉汁💦而且牛肉味好香,入口即融又有啲焦香🔥回味無窮🥹日式燒肉有樣好,係爐本身有氣孔吸煙🔥所以我
鹽蔥牛舌
椒鹽霜降松阪豬
新㵼雞爽肉
雞肝連心
烤肉醬牛胸脊
日式燒肉有樣好,係爐本身有氣孔吸煙🔥所以我地唔覺得好大油煙😳環境幾靚😻店長都有同日本燒肉師傅交流,所以味道好正宗,佢地仲有新鮮海鮮燒架🦞🦀🦐🐟下次再試💕☺️