講起好味+高質嘅燒肉, 第一時間實係唸起“安平燒肉”, 而且佢仲要位處荃灣嘅大鴻輝, 約fd食一講就知邊度, 識食一定係食最多種肉個set吧.==============================澳洲M5和牛吃到飽set==============================Li個set有成81款不同種類嘅牛, 豬, 雞, 台式小食任點. 就係鐘意台式餐廳嘅環境同服務, 因為除左食物質素, li度嘅店員嘅服務都令人食得好暢快. 我地一坐低無耐就送上厚切牛脷芯, 係好正唔使牙力一下就咬開嘅口感勁想encore.🥩出去𢳂碗飯<珍珠米正👍🏻>當然要淋上一大pat櫻花蝦吧, 我仲夾左好多蒜片, 葱再加台式滷水汁真係好正呀. 🥩咁大個雪櫃d飲品種類多到唸起飲咩都有齊, 小朋友多數都飲雀檸. 我就鐘意飲店家自家製各款茶類, 食燒肉飲茶絕對係解肥膩perfect而且唔會好似罐裝汽水好易就飽, 個人推介甜度適中嘅藍莓🫐果茶.🥩嘩…. 我地點嘅order勁快送到呀, 每一個方形嘅盤入面都係一睇就知非常靚嘅高質燒肉, 澳洲M5和牛油花分佈好均勻, 真係辣一辣幾十秒就食得, 要讚嘅
澳洲M5和牛吃到飽set
牛舌芯

櫻花蝦飯

M5和牛

嘩…. 我地點嘅order勁快送到呀, 每一個方形嘅盤入面都係一睇就知非常靚嘅高質燒肉, 澳洲M5和牛油花分佈好均勻, 真係辣一辣幾十秒就食得, 要讚嘅就係食左幾轉都無話變左d低質野.
牛仔骨

三角牛肩肉, 美國SRF極黑牛, 牛肩胛肉, 好大件又入味又juicy嘅牛仔骨, 鹽燒牛舌, 好高質👍🏻.
豬大腸

豬五花係驚喜, 識食一定係蔬菜雪櫃拎好多生菜🥬包住d肉食. 推介Encore左2次嘅豬大腸, 燒到脆哂先食正到一個點.
🥩
燒帆立貝好大粒呀.
🥩
話明台式燒肉點可以miss左三杯雞ga, 食落充滿九層塔香雞肉夠哂嫩. 台式小食有好多款揀,
我地食左梅山酥炸薯, 鹽酥雞, 涼拌鴨舌, 炸物係新鮮炸起要趁熱食, 店家唔會將li d熟食整到勁大碟所以完全可以試匀勁多款呢.
🥩
最後梗係整返杯哈根大C吧🤪.
2021-12-20
牛舌芯