2024-02-14 24 views
小編對於墨西哥菜有種情意結,之前食過唔同餐廳,今次上網搵到尖沙咀有間墨西哥餐廳,見係星期五就帶b🐷過嚟食啦。7點半去到已經好旺場好多客人了,餐廳氣氛好好👍🏻,坐喺吧枱方便傾偈。落單需要用英文溝通。Al Pastor Taco $142 5/5一碟4份,同人share最開心🥳,賣相精緻,配料係豬柳粒菠蘿蒜茸香蔥,夠曬juicy,加埋檸檬汁🍋味道帶出香味,辣椒粉令到個味道更豐富,食下一件又一件🌮。Chips and Salsa $48 5/5佢有2種味道既粟米片,深黑色就鹹啲重口味啲,淺色就淡口啲,無論邊種只要點咗獨特嘅莎莎醬,微微辣既刺激,係會令到我哋不斷咁食🫣🫣。Devil Chicken Quesadilla 🫔 $152 4/5我哋嗌咗辣椒雞,雞柳都濕潤,唔會乾噌噌,辣辣地嘅辣椒醬,加埋佢嘅配菜撈埋好好食。佢總共有4份,可以點牛油果醬,莎莎醬同埋蛋黃醬。每一種醬都好夾呢個墨西哥餅😙🥰。Pina Colada 🍍🥛🍹 4/5調酒師用心嘅準備,賣相精緻,用咗香橙乾嚟做裝飾,仲另外裝咗dark rum比我。味道清新,椰奶味重,但係如果菠蘿汁再酸啲有更加好。地點:位於尖沙咀天文臺道,韓國菜

Al Pastor Taco $142 5/5

Chips and Salsa $48 5/5

Pina Colada 🍍🥛🍹 4/5

地點:

位於尖沙咀天文臺道,韓國菜金巴利街嘅盡頭,人流集中地。

環境:

半室內嘅用餐環境,可以坐室外吹下風,又可以坐室內享受工業風環境😊。

價錢:

我哋嗌咗兩樣主菜一個小食兩杯飲品埋單都係每人$250 左右,我哋仲要坐兩個鐘🤣。

服務:

店員好忙,要想辦法吸引佢哋注意,要用英文溝通,但係上菜就比較耐,每樣嘢都等咗差唔多半個鐘,如果可以改善下就更加好🫣😂。
$280 (Dinner)