2018-06-09 1700 views
 年假既最後一日黎到葵興就順便揾埋野食 係網上揾到呢間近期幾岀名既港式漢堡包小店 係葵興地鐵站行過黎都要成10分鐘 其實都幾遠 好彩去到人唔多 唔駛等呢度既漢堡包選擇好多 我睇來睇去都唔知揀咩好就問老闆娘有冇推介 老闆娘就話大多數客人都揀牛堡而坐我地隔離嘅老粉絲亦偷偷提我話呢度既蝦堡就麻麻地蜜糖芥茉菠蘿豬堡 ($29)漢堡包身烤到好鬆軟但又有少少脆 一口咬落去菠蘿汁慢慢滲入漢堡扒入面 漢堡扒既肉汁又慢慢滲出嚟 真係超級juicy 蜜糖芥茉醬再加上薄薄既生菜感覺好fresh不過其實個漢堡包並唔細 要一口咬晒咁多層其實都唔簡單 我自己都食到一手都係汁 不過自己帶定濕紙巾就無問題了香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 ($40)男朋友叫既呢個牛堡都唔錯 唔算辣 我好怕辣都接受到炸芝士 ($8 2件)超脆既金黃色外層包住流心既芝士真係好邪惡當日既燒賣太腍 似係擺左好耐 蒸得太耐其實我都幾中意小店 感覺好温馨好有人情味

而坐我地隔離嘅老粉絲亦偷偷提我話呢度既蝦堡就麻麻地

蜜糖芥茉菠蘿豬堡 ($29)
蜜糖芥茉醬再加上薄薄既生菜感覺好fresh

蜜糖芥茉菠蘿豬堡

香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 ($40)
男朋友叫既呢個牛堡都唔錯 唔算辣 我好怕辣都接受到

香辣煙肉蘑菇芝士牛堡

炸芝士 ($8 2件)
超脆既金黃色外層包住流心既芝士真係好邪惡

炸芝士

當日既燒賣太腍 似係擺左好耐 蒸得太耐

其實我都幾中意小店 感覺好温馨好有人情味

2018-06-05
$45 (Tea)