2016-04-02 237 views
之前系爺爺的生辰,當然作為一般晚輩要準備好替爺爺慶祝哩個大好日子喇,有人就推薦咗一間叫做賀喜嘅餐廳,聽落好似好好意頭咁,所以就book咗哩間喇。賀喜系位於美孚嘅一間餐廳,我們去到的時候人都幾多下。賀喜招牌卷我個人覺得味道十分岩我,口感軟軟的,味道咸淡適中,分量也足。厚燒牛舌,爺爺都覺得燒牛舌系比較好味,雖然牛舌很厚但系裡面的牛舌都系好入味的,而且口感方面也不嚡嘴,爽滑,岩曬爺爺喇。活北寄貝刺身,雖然爺爺不喜歡,但系係我地後生嘅睇落就好受歡迎,新鮮感十足,滑的嚟又覺得有鮮味留在喉頭。芒果蟹籽沙律,芒果果肉又多又好食,表面加魚仔之後味道更佳。牛油炒什菌,味道比較清淡,岩曬老人家食,而且煮得好透,入口同消化都容易點,分量足。天婦羅好香脆嘅口感,裡面的味道都好足,外酥裡嫩的。

2016-03-17