2019-04-18
😆😆又黎到好多野食既深水埗~~~太多好野食,因為琴晚食得heavy少少,所以諗住今日晏就唔好食得咁過份🙈我一向好喜歡食餃類既野,屋企間中會有自家製阿媽靚餃😆~有時又會出去買啲生既水餃,當早餐呀晚餐呀黎食,咁今日一於試試好出名既圓方😳😳我見好多blogger都有分享過,個個都有讚無彈~🤣唔知係宣傳定真係覺得好味~12點令一人入座唔洗等,我諗晏啲放飯應該就要排隊喇🙈餐牌好清晰簡單,openrice太多,我都無謂再影一樣既野😏唔算好餓,所以只係叫左淨魚湯西洋菜餃,等左十分鐘主角就黎喇第一眼比我感覺成碗野好乾淨簡單☺️好少油好清澈,我偏向食開清淡就岩晒,當然飲左啖湯先,係咪魚湯煲老實講,我唔曉分😌淨係知幾清甜,至少無咩味精,唔會話有味精既甜,又或者放左好多鹽👍🏻之後大大啖食我既西洋菜餃😳一黎感覺好爽脆喎!👍🏻👍🏻可能因為岩岩好熟透?唔會係好稔既菜,咬落去係仲有啲聲,望一望見到滿滿既西洋菜,基乎無豬肉🤣🤣我覺得太好,多菜少肉太岩我喇~~👍🏻👍🏻👍🏻熟左之後啲水餃會皺晒皮,係皮薄先做到!總括黎講,又未至於真係好食到讚口不絕,係啲西洋菜熟到岩岩好仲脆爽果下,令我覺得好歡欣👍🏻水餃清淡健康,價錢平民吸引
總括黎講,又未至於真係好食到讚口不絕,係啲西洋菜熟到岩岩好仲脆爽果下,令我覺得好歡欣👍🏻水餃清淡健康,價錢平民吸引,一試無坊喇😌
不過唔知係咪我數錯,我好似只係得七粒水餃🙈🙈無證無據又唔敢肯定,所以無同姐姐講,建議大家一到手都數數先🤣🤣🤣