2018-01-29 790 views
好耐好耐無在openrice寫食評,但呢間餐廳令我忍唔住寫返次。之前去過銅鑼灣同一品牌食buffet都算唔錯就試試將軍澳新開張的這間半自助buffet。兩公婆叫海鮮盤,龍蝦牛扒餐,叫完野食可以食住沙律等main course,但等左半小時再問侍應先知漏單,又再食沙律海鮮盤等等等...主菜終於上場。牛扒叫medium但接近全熟好dry同得半塊,龍蝦overcooked, 從以下圖片你會略知一二,龍蝦個殼都dry 到裂開(可能天氣乾燥啦)龍蝦肉乾爭爭變左蝦乾!連仔仔食完都話做咩咁硬既,雖然我知道出聲要求換實可以換但算了,無晒mood。反而沙律係好食過牛扒好多。

)龍蝦肉乾爭爭變左蝦乾!

反而沙律係好食過牛扒好多。