2024-10-29
黑糖包曾經為咗Outback無限任添嘅黑糖包而幫襯,相隔一排再嚟,黑糖包已經冇當初咁好食了,覺得偏甜。不過,熱辣辣黑糖包配上自家製牛油這個經典配搭仍然好正🥖澳洲和牛紐約牛扒牛扒竟然比沙律早到。牛扒上碟時,好似出面啲扒房咁連餐碟都係熱㗎,確實抵讚。伴碟嘅薯條都夠熱,但係唔夠脆,麥當勞薯條仲好食。塊扒嗌咗五成熟,好明顯Overcooked。塊扒有筋,所以食落好韌😮💨炸蘑菇成餐最滿意就係炸蘑菇!炸粉唔厚,炸完仍然保持蘑菇嘅水份,感覺清新不油膩🍄香煎黑椒日式黃鯨吞拿魚沙律沙律菜品種好多,不過切得有啲碎,啲菜有點霉,感覺不太新鮮。不過,牛油果生熟程度剛剛好!至於主角吞拿魚,份量非常多,不過黑椒味太重,食落有點辣。沙律配有兩個醬汁(千島醬和酸酸的汁),兩個都麻麻哋。其實簡簡單單落橄欖油和黑醋, 效果可能會更好🥗食食吓,經理行過嚟問我哋覺得食物如何,我哋反映返塊扒唔係我哋嗌嘅5成熟,經理主動話幫重新整過一份🫢 聽到經理咁樣回應,覺得好surprise,因為出面好多餐廳聽完意見通常答你:「哦,會幫你同廚房反映吓」,之後不了了之。所以,今時今日遇到呢種服務態度確實難得👏🏻第二次上碟嘅牛扒終於係五成熟啦
澳洲和牛紐約牛扒
炸蘑菇
香煎黑椒日式黃鯨吞拿魚沙律
第二次上碟嘅牛扒終於係五成熟啦!不過,肉質仍然係好韌...感覺員工服務和廚房已盡力,係食材嘅問題吧😥
雖說係steak house,Outback已經大不如前了。牛扒唔掂,竟被其他菜式反客為主。