之前素聞加藤屋賣日式牛肉飯出名 , 又平又高質過吉野家趁住放假星期日去深水埗試一試去到望見店面 , 不愧為黃店 , 成間店內內外外都一片黃 , 大約坐到40多人快餐店格局時間正值下午茶時段 , 點左牛肉飯 , 友人點左豬肉飯及雞肉飯 , 下午茶每份送汽水, $22都幾平飯甫一上台 , 並不是用珍珠米 , 明顯睇到飯勁乾, 三碗飯均欠肉汁入口咬落去更為不堪設想 , 肉乾到一個點 ,牛肉,豬肉,雞肉均淡而無味 , 似係隔夜雪櫃雪到乾晒再拎返出黎叮熱佢一樣而飯仲離譜...少量部份米都未熟得晒...搞咩呀大佬, 同江湖傳聞咁大出入既喂唔知係自己呢枱唔好彩定還是個廚當日賭輸馬 , 全部都係一塌糊塗 , 安慰既係杯雪碧無問題間野好彩無銀龍咁既白汁飯,如果有人叫既都幾大檸樂只能講曾經有呢份好難食既牛肉飯係我面前 , 我無好好珍惜咁唔食佢 , 後悔黎左食坦然回頭率不足10%
間野好彩無銀龍咁既白汁飯,如果有人叫既都幾大檸樂
坦然回頭率不足10%
2019-07-28
$30 (Tea)