2021-09-28
因為工作需要去左將軍澳中心,見到老媽拌麵,上次係北角匯食過一次覺得都幾好味,就想再去食一次。最重要係點零鐘都好多空位,咁就入左去啦。 坐底叫左個川味紅燒三寶牛肉麵(牛肚、牛筋、牛腱)同洛神花茶。店鋪裝修空間感幾好,侍應姐姐都幾好睇🤣 而且佢地仲好貼心咁問需唔需要加底,係免費嘅。因為上次食拌麵個份量都真係好似細左啲,於是就加底啦。 大約5分鐘左右,個麵就到啦。點都好,飲啖湯先啦!湯底略咸,微辣,而且香料味就唔多。我就覺得麻麻地。牛肚好食,爽口冇怪味。牛筋炆得好入味,軟滑。基本上做到呢兩點已經好好!牛腱就有啲失望啦,筋位有咬口,但唔入味。唔太合我口味。而麵基本上都唔會點衰架啦,煮得剛剛好,好食! 杯野飲呢就等耐左,差不多半小時後先到。洛神花茶酸酸地好開胃,唔會太淡太水,不過甜左啲,飲完仲口渴。同我預期中,涼茶一啲的感覺唔同。 總結,出品可以,不過略貴,全餐食左$110
杯野飲呢就等耐左,差不多半小時後先到。
總結,出品可以,不過略貴,全餐食左$110