2008-03-31 13 views
之前一直都想附近有間吉野家可以買牛肉飯返屋企食,早排終於有一間係龍翔中心開張,非常興奮!今次都係第一次幫襯,仲一連兩日幫襯佢添~前日買了特盛牛肉飯餐($31)試試如何特盛,發覺牛肉份量的確不小,滿足到一時食牛肉既慾望=)但太耐無食過大牛肉飯,比較唔到係咪多左....牛肉質素方面一貫的有牛味、嫩滑,正!!!今日則同老婆去左食下午茶雖然尋日食完,依然意猶未盡,都係叫左牛肉麵($16)。老婆則叫了牛肉昆布烏冬($16),飲綠茶及橙汁汽水(+$2)牛肉麵本人最愛,因為鐘意食麵多過飯好多。牛肉碟上,配合牛肉汁及出前一丁麻油麵,非常美味。牛肉昆布烏冬麵鼓湯底,配合昆布,較有拉麵店烏冬feel。但牛肉沒有分碟上。烏冬未算彈牙。餐飲方面綠茶好像比以前稀,整體感覺滿意~另想回應一下一面,金菇其實愈煮得耐只會愈韌~ ~"

今次都係第一次幫襯,仲一連兩日幫襯佢添~

但太耐無食過大牛肉飯,比較唔到係咪多左....
牛肉質素方面一貫的有牛味、嫩滑,正!!!

今日則同老婆去左食下午茶

牛肉麵

牛肉昆布烏冬

餐飲方面綠茶好像比以前稀,整體感覺滿意~

另想回應一下一面,金菇其實愈煮得耐只會愈韌~ ~"