2019-01-01 992 views
之前行去食磯燒的時候,見到呢間拉麵店已經好想試下,今晚一於試下佢!餐廳採用開放式廚房,燈光柔和,餐廳貼滿日本風的海報。枱上亦放了不少調味料,如蒜片、麻油、芝麻等!客人只要把點餐紙填好便可給予店員安排食物。極牛拉麵($108),牛肉可以揀和牛刺身或者係火炙和牛,而我就揀選了火炙和牛,廚師會即場用火槍燒和牛的。和牛牛肉味都算出。至於其他配料我也是揀選了一份。湯或用上牛骨湯,係香港也是第一次食牛骨湯拉麵的,湯清甜,拉麵爽口,配埋配了一齊食口感更加豐富、更加爽口。白牛拉麵($118),白牛拉麵的湯底是加了松露,湯或松露味很濃!牛肉揀選了和牛刺身,刺身厚薄適中,牛味比火炙和牛更出。餐廳飲品沒有想過是一枝上的,初初以為是一杯杯上的!總括黎講餐廳不算很大,但感到廚師的用心,如有機會會再黎食!

枱上亦放了不少調味料,如蒜片、麻油、芝麻等!

客人只要把點餐紙填好便可給予店員安排食物。
極牛拉麵
火灸和牛

白牛拉麵
牛肉揀選了和牛刺身刺身厚薄適中,牛味比火炙和牛更出。

餐廳飲品沒有想過是一枝上的,初初以為是一杯杯上的!

總括黎講餐廳不算很大,但感到廚師的用心,如有機會會再黎食!
2018-12-31
$130 (Dinner)
  • 極牛拉麵
  • 白牛拉麵