話說,約左朋友一齊係上環見面,行行下見到呢間新開既餐廳,所以膽粗粗入左來試下。真係好慶幸有入來,簡直係驚喜,食物又好食又大份,價錢又唔貴,而且服務好一流,簡直係物超所值。我地點完餐,就比左一籃麵包比我地,我地兩個女仔,有成5-6舊,而且仲要係暖既,外脆內軟,加小小牛油係面,超正,食完忍唔住encore多一籃我地點左兩個set dinner。可惜我地太肚餓,未影相先食。一開始上左兩個appetisers. 第一份係有好多蝦同帶子既,好清新好爽口第二份係勁粗既香腸,切開一半之後有烤一烤,外皮好脆,配咪個醬一齊食,完全唔會膩之後上主菜,來到扒房,當然要試佢地牛扒啦,仲有homemade pasta。呢個牛扒係menu寫係12oz, 但我嚴重懷疑係超過12oz。勁厚勁大舊,好似食極都食唔哂。仲要好Juicy 好易切。完全滿足哂我呢個食肉獸既慾望。第二個主菜係Homemade Pasta。呢個真心不得了。點完菜後,親眼睇住佢地點樣整個麵出來,真係新鮮即叫即製既pasta。有點香料味之餘,又有點芝士香味,而且好有家既感覺。兩個主菜都有跟side dish. 我地分別選左薯條同咪炒蘑菇。個薯片勁好食

Homemade  pasta

Side  dish

兩個主菜都有跟side dish. 我地分別選左薯條同咪炒蘑菇。個薯片勁好食,好脆身香口之餘,仲有陣garlic 既香味,超正,食過唔停

個炒蘑菇分量好足之餘,仲要好香牛油味。勁好食

waitress 好好禮貌,廚師都係好有禮貌,會來同我地傾計,問我地對於野食既意見,睇得出好有heart。

到最後
Cookies

最後仲送左兩舊曲奇比我地試tim。聽廚師講係佢地家鄉既特色甜品。個曲奇好脆,中間係caramel +小小椰絲。好似我咁鐘意食甜野既會勁鐘意。

話說,我地兩個食到一半都忍唔住要whatsapp同朋友開心share,可以睇得出有幾滿意。
而且仲要一度懷疑我地有無睇錯個價錢,咁抵既價錢,有咁好既野食同服務。

希望佢地可以keep住做落去。加油💪🏻
絕對值得encore 既一間店
2018-12-13
$258 (Dinner)
Homemade  pasta
Side  dish