2021-09-15
古早蛋糕總有一間係附近 最近發現天后呢一間竟然有d與別不同既口味😻 店舖裝修風格都同平時古早蛋糕店唔一樣 偏向簡潔少女心🎀老闆娘好nice咁介紹蛋糕 仲話可以每款口味要半件蛋糕 咁就可以mix and match 試晒四款口味👅今次試嘅四款口味分別係原味鮮奶 棗蓉 無花果同紅豆夾心🤩 紅豆夾心係星期二四六限定 星期一三五會改為栗子味 大家要留意😉 古早蛋糕一開始一定要試下佢哋既原味先 咁先試到蛋糕本身好唔好食🤓 佢哋既原味鮮奶蛋糕口感非常鬆軟 牛奶同蛋香出眾 好有驚喜😻 下一隻字嘅味道係棗蓉 感覺好特別 出面好小見😜 蛋糕咬落有淡淡紅棗既甜味 中間放左棗肉 整體感覺好健康 紅棗同蛋糕毫無違和感 真不愧為招牌😋第三款口味係無花果 令人非常期待嘅口味🥰 清甜嘅無花果配上鬆軟嘅蛋糕 食落淡淡無花果嘅甜味 一啲罪疚感覺都冇😆 真係又健康又好食👍🏻最後一款就係紅豆夾心蛋糕🍰 一睇側邊就見到超多一粒粒紅豆😍 加咗紅豆口感更佳 亦都食到蛋糕原味 四款口味各有驚喜 經過嘅朋友不妨一試🌟