2019-10-08 510 views
約左朋友食飯,因為第二日要番工,所以唔想去太遠既地區,加上朋友以前食過淥鼎記話好好食,無限時多款式,而且地方舒適!!最適合一邊食一邊慢慢傾計聚舊~~附設醬料區,醬料款式都算選擇多,岩晒我呢d鍾意混醬既人士。飲品除左有一般既汽水同茶,仲有自家煲既涼茶,例如竹蔗茅根、羅漢果五花茶等。拎左竹蔗茅根飲,好清甜感覺無落好多糖好煲,非實足料,打邊爐飲就岩晒。店員好詳細咁為我地介紹食法,然後就開始為我地準備上菜啦~錦繡前菜有枝豆、雲耳等,其中苦瓜真係好特別,因為唔會苦,有少少甜甜既感覺~ 刺身一共有蝦、帶子同魚,隻牡丹蝦真係好大隻,而且好鮮甜,整體刺身都好新鮮,美中不足係呢個並唔係任食。重慶麻辣雞煲雞肉嫩滑多汁,而且配料好多,煮淋左後非常入味好食,而且仲係任食。御膳養生湯底朋友食過花膠雞煲推介話好食,煲滾後先飲下湯,清甜有雞味又唔會死鹹,打邊爐岩晒。火鍋配料美國雪花牛小排(呢個唔係任食),油脂分布平均而且好重肉味。手工丸(可以任食),超級推介蝦丸,彈牙爽口有蝦味。海鮮拼盤,蛤類好鮮甜而且無沙,生蠔都好新鮮,鮑魚仲要識郁嫁,煮熟後鮑魚爽口彈牙。叫左兩款小食,地瓜條同鹽酥雞,兩款都唔會好油,炸得鬆脆,特

飲品區

店員好詳細咁為我地介紹食法,然後就開始為我地準備上菜啦~

錦繡前菜

雞煲

御膳養生湯底
花膠雞煲湯底

火鍋配料
美國雪花牛小排(呢個唔係任食),油脂分布平均而且好重肉味。
牛肉

手工丸(可以任食),超級推介蝦丸,彈牙爽口有蝦味。
手工丸

海鮮

叫左兩款小食,地瓜條同鹽酥雞,兩款都唔會好油,炸得鬆脆,特別鹽酥雞同外面買既有得揮。
小食

其實食完上面既野已經好飽,但舖頭好似驚你唔夠食,仲有40幾款火鍋配料俾你任食,任食既肥牛品質都唔錯~
肥牛

火鍋配菜

最後因為太飽,我地叫店員唔洗上御飯,只上甜品,避免做成不必要既浪費。甜品係冰粉,店員將甜品放係乾冰上面,即刻散發仙氣,成個都好靚,女仔見到真係心心眼。入面有花生,西瓜粒,桂花,龍眼乾等,
甜品
加上甜甜地既糖漿,食完真係透心涼。

如果想食任食又唔想限時限刻,一大班人開心吹下水,呢度係一個幾好既選擇。