2022-09-19
Obar restaurant and bar - 大坑去到天后大坑搵野食,經過一間門口好特別既餐廳,佢隻門係氣水機咁。由於太吸引,所以一於就入去試下,食個lunch。lunch set都幾高質,餐廳環境同裝修都好正,播住韓國音樂,非常放鬆。佢個lunch set 包前菜、餐湯同飲品,於是叫左一個韓式炒豬肉及泡菜煎餅黎食下。韓式炒豬肉 $79豬肉份量好夠好大份同辣辣地,椰菜配埋啲辣汁幾送飯,肉的量都原是,值得一讚,不錯。泡菜煎餅 $70煎餅個邊煎得好香脆,滿滿的泡菜味。送上時,餐廳已經細心地切好哂,煎餅粉漿煎啱啱好唔會食到好粉。佢仲配左一個酸酸地既醬汁,都唔錯幾開胃,不過都係就咁食好食啲。跟餐送埋嘢飲於是叫咗菠蘿梳打同米釀。菠蘿特飲個杯勁得意真係成個菠蘿形狀,飲落都唔會太甜啱啱好。第一次叫米釀飲,原來入邊真係有一粒粒米會飲到,但係又唔會覺得好奇怪,唔錯。總結,性價比都幾高,食物質素都唔錯,環境裝修都好靚好特別,下次經過大坑可以值得試試
韓式炒豬肉 $79
泡菜煎餅 $70