2021-10-31
🍜特濃豚骨沾麵💵90🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 眾多選擇頭大揀左特濃豚骨沾麵🍜食沾麵的話鶴亀提供冷麵同熱麵比客人選擇,視乎客人口味~因為想試下冷麵,就揀左冷麵,同時麵質頭大喜歡軟軟既,本身都覺得無咩特別,但食落既口感會較彈口,可能過左冷河,原理就同意粉一樣🤪雖然麵質揀左軟但唔會軟到無左份彈口既口感👍🏻而湯底超級重豬骨味,湯底加左啲椰菜🥬多左份咬口,影完相發現湯🥣既面頭滿滿包住豬骨既骨骹質,非常之濃郁~👉🏻頭大係愛蔥之人,夾注冷麵再加多啲蔥再加湯一齊食,多左份香味🤤🤤另外豚肉切到有個の字樣而厚度切得岩岩好,半肥瘦口感,肉質岩岩好,唔會鞋,不過頭大覺得肥左少少🤏🏻視乎返食貨們鍾意肥啲定瘦啲🤣仲有半隻溏心蛋🥚🥟日式煎餃子💵35🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 拉麵額外+$35可以追加一份餃子🥟餃子利用光波爐代替煎達至外脆內軟,不過令到餃子🥟做唔到鎖汁效果🥲內餡只有少許既椰菜🥬加埋豬肉,味道唔算好食,由於太乾同淡既關係要點旁邊既汁,個汁就酸酸鹹鹹~🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀☀️整體而言,鶴亀的確好多人排隊🤣都係個句,想食就要早啲排隊🤪店內既座位間隔配上燈光都有陣日本氣氛,食物選擇都算多,而份量好大碗,其實食一碗沾麵已經超飽😗
🍜特濃豚骨沾麵💵90
🥟日式煎餃子💵35
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
☀️整體而言,鶴亀的確好多人排隊🤣都係個句,想食就要早啲排隊🤪店內既座位間隔配上燈光都有陣日本氣氛,食物選擇都算多,而份量好大碗,其實食一碗沾麵已經超飽😗特濃豚肉沾麵非常推介☝🏻不過餃子就不了,而拉麵🍜既價錢正正常常,但餃子🥟就唔太抵食,而服務都好好,店員會主動幫忙加水👍🏻