2018-11-14
香港🇭🇰都有特色主題餐廳,仲要是無限時的文青 café~剛剛星期日,同朋友行街@尖沙咀,好想找間 café 坐坐,看到 Openrice 有介紹呢間 「無限時」餐廳!我同朋友因為太耐冇見,好想坐下來,飲杯野,談天說地⋯⋯ 今次間 café 叫 香港郵意,當然餐廳主題以郵政的有關! 除了餐廳吃野外,還有明信片寄賣添!我同朋友大約在6點到達,當中以年輕人為主!我們都找了位坐坐下來🤗。我們發現,店舖其實沒有什麼服務員,要自己自發性去吃完後,自己清理枱面!其實餐枱都有貼上 sticker, 提醒大家的,非常細心!我們叫了一杯 Baileys chocolate🍫, 一壺有機檸檬🍋薑茶,一份 all day breakfast, 仲有一份白酒汁辣蒜蛤蜊意粉🍝!Baileys Chocolate, 價錢:$ 58有個靚靚拉花,朱古力味很濃!飲品的 size 都比較大杯,都幾好架👉🏽👈🏽,可以飲多幾口,味道都可以回味耐些!有機檸檬薑茶,價錢:$ 58又是一壺很大的,當你看瑜時,你都會 「嘩」一聲出來!呢壺茶,你基本上要飲大半個鐘以上,先會飲哂整壺。薑茶味道,可以接受,幾好味。但檸檬味就為可惜,味道有
Baileys Chocolate, 價錢:$ 58
Baileys Chocolate
有機檸檬薑茶,價錢:$ 58
又是一壺很大的,當你看瑜時,你都會 「嘩」一聲出來!呢壺茶,你基本上要飲大半個鐘以上,先會飲哂整壺。薑茶味道,可以接受,幾好味。但檸檬味就為可惜,味道有點不突出!
有機檸檬薑茶
All day breakfast, 價錢:$ 88
當中包括炒蛋,腸仔,煙肉,蕃茄,菜,蘑菇同埋牛角酥!炒蛋整得很好味👍🏼,很滑!蕃茄仔,非常新鮮,有條枝連住蕃茄仔🍅!牛角酥🥐夠熱,又酥!值得 order 呢個 main course!
All day breakfast
白酒汁辣蒜蛤蜊意粉,價錢:$ 88
意粉的份量,就較為少一啲~但味道都可以接受,蛤蜊都沒有沙,又唔會腥🙂
白酒汁辣蒜蛤蜊意粉
評分時間又到啦💯💯💯💯💯~
味道💯: 8/10 🙂🙂🙂🙂
價錢💯: 8/10 🙂🙂🙂🙂
環境💯: 9/10 🙂🙂🙂🙂🙂
服務💯: 9/10 🙂🙂🙂🙂🙂
回頭率💯: 9/10 🙂🙂🙂🙂🙂
地址🏣: 尖沙咀漆咸道南61-65號首都廣場2樓80-82號鋪
交通🚇: 尖沙咀站/尖東站/紅磡站