2023-08-26 179 views
西營盤水街仲有一間台灣甜品店,雖然餐廳空間唔算好多,但係有好多唔同種類嘅台灣小食同甜品。招牌的手工芋圓是店主每日新鮮製作,有芋圓、蕃薯圓和紫薯圓3款種類。🌟芒果甘露芋圓(冷)可加黑糖珍珠 呢個極力推介,因為碌柚唔會有苦澀味之餘,芒果又甜又多入邊仲有唔同味道嘅芋圓,煙煙韌韌,仲有好有咬口嘅蒟蒻,滿足到我呢啲最鍾意有口感嘅朋友仔🥰加咗黑糖珍珠就更加豐富,芒果香濃仲有咁多配料,簡直係一碗甜品滿足晒咁多願望。🤭👍🌟多芒小丸子(冷)呢個多芒小丸子好足料,份量十足,芒果又甜又多汁,可以加其他配料添。芒果汁香濃,加上小丸子嘅彈牙,好好味。🌟手工大芒果糯米糍2件 糯米糍嘅皮都好薄入邊有好多好甜又新鮮的芒果,如果鍾意芒果嘅一定覺得好好食。$40有兩件大大件嘅糯米糍真係好抵食🤭🌟冷萃桂花烏龍茶 食完啲甜嘢飲呢個桂花烏龍茶就一絕。🌟冷萃白桃烏龍茶 帶少少甜味同香味,桂花就會清淡一點。

🌟芒果甘露芋圓(冷)
可加黑糖珍珠

🌟多芒小丸子(冷)

🌟手工大芒果糯米糍2件

🌟冷萃桂花烏龍茶
食完啲甜嘢飲呢個桂花烏龍茶就一絕。

🌟冷萃白桃烏龍茶
帶少少甜味同香味,桂花就會清淡一點。

2023-08-25
$40 (Tea)
  • 愛文芒甘露芋圓