見朋友喺IG打卡杯手搖好靚,詢問之下,就嚟咗茶墨試佢嘅特色飲品同蛋糕🍰。入到店舖就覺得環境唔錯,木系風格令人覺得好舒適,非常適合同朋友坐低傾計,尤其天氣咁熱,係尖沙咀附近行都需要有位置休息吓👍🏻。餐牌上有好多唔同嘅飲品,而嚟到我哋都想試下佢最特色嘅水墨風飲品,於是就嗌咗紫薯鐵觀音沙冰、麻糬芝麻烏龍鮮奶茶、日式奶茶蛋糕、同芒果慕斯芝士蛋糕。飲品果然好靚,外型設計好有心思,而味道都冇令人失望。紫薯味濃厚,同鐵觀音好夾;而芝麻茶味香濃醇厚,麻糬都好煙韌。蛋糕嘅口感好順滑,香濃得嚟食落一啲都唔漏。特別係日式奶茶蛋糕,食落甜度適中,容易入口。雖然今次嚟主要想試下店舖嘅招牌嘢飲,但蛋糕同樣好有水準,值得一試👍🏻。味道:4/5環境:5/5推薦度:4.5/5

味道:4/5
環境:5/5