2023-03-21 35 views
喺旺角經過呢間車仔麵覺得個名好熟🤔原來係由我地頭元朗搬咗過嚟旺角既舖頭😯食過一次,印象中啲湯底幾特別,所以決定再回味下~❤️泰式鳳爪,馬拉盞炒芥蘭,三餸麵套餐估唔到車仔麵店都食到頭兩樣野🫢 (兩樣都係男朋友食泰國嘢必點😅)鳳爪爽口開胃,芥蘭爽脆無澀味👍男友揀咗腐竹,豬皮,墨魚仔咖喱湯河粉~湯底好香濃😋 腐竹同豬皮索晒個湯底超正🤤 墨魚仔爽口👍❤️蔗蝦呢樣係我好鍾意食但係比較少見到嘅炸物😍肉質彈牙,又無炸蝦餅咁熱氣🙊⭐️珍珠元貝,白蝦仁,蘿蔔鱷魚湯底泡飯因為揀咗比較清淡嘅湯底,所以都想揀番啲鮮味嘅配料😁配料超足!蝦仁爽口,蘿蔔夠淋,湯底幾似雞白湯拉麵味😯 都幾特別👍#香港美食 #篤篤車 #車仔麵 #泰國鱷魚湯 #冬蔭公湯 #香港車仔麵 #旺角美食 #車仔麵推介 #泰式蔗蝦 #泰式蝦餅 #泰式鳳爪 #牛腩 #牛肚 #牛筋
喺旺角經過呢間車仔麵覺得個名好熟🤔
原來係由我地頭元朗搬咗過嚟旺角既舖頭😯
食過一次,印象中啲湯底幾特別,所以決定再回味下~

❤️泰式鳳爪,馬拉盞炒芥蘭,三餸麵套餐

鳳爪爽口開胃,芥蘭爽脆無澀味👍

男友揀咗腐竹,豬皮,墨魚仔咖喱湯河粉~
湯底好香濃😋 腐竹同豬皮索晒個湯底超正🤤
墨魚仔爽口👍

❤️蔗蝦

呢樣係我好鍾意食但係比較少見到嘅炸物😍
肉質彈牙,又無炸蝦餅咁熱氣🙊

⭐️珍珠元貝,白蝦仁,蘿蔔鱷魚湯底泡飯

因為揀咗比較清淡嘅湯底,所以都想揀番啲鮮味嘅配料😁

2023-03-21
$80 (Dinner)
  • 鱷魚湯底
  • 三餸麵