<特色炭火邊爐燒烤 – 廣東人>沙田河畔既廣東人小廚,幾年前岩岩開業已吃過及介紹過,由於擺哂出街俾食環日捉夜捉,最後連牌都釘埋,近半年又在後面幾個鋪再開過,繼續以炭會友。老實生火的是煤是炭我就唔多知,所以都無選擇燒烤,但冬日可以對住個火,的確風味過人。不知是否轉了手關係,老闆很後生,做事勤奮醒目過人,除了幫客人燒烤外,聊天問感受外。無端端又走來話請我食個$118既醉雞湯底,見佢咁有心做好佢,當然幫佢寫番篇短評。醉雞鍋足料,雞件十來廿件,但就酒味過濃,灼料夠味但如藥材與酒比例再調調會更好﹔牛肉$208,香軟味濃。其餘生料都大碟,有相為證。未有酒牌,自己去對面7仔買酒便可,老闆仔仲話將轉戰大圍,鋪位已落實,叫我留意佢地Facebook咁話。最近又凍番,對住個爐暖洋洋的感覺十分好Feel,圍爐夜話,酒也喝多幾瓶呢﹗我的FB: smallsmallsmalllin
<特色炭火邊爐燒烤 – 廣東人>

廣東人火鍋

特色炭火鍋

手切牛肉

牛肉$208,香軟味濃。

炸魚皮

鮮腐竹 皇帝菜

其餘生料都大碟,有相為證。

圍爐夜話喝多了

酒味過濃

我的FB: smallsmallsmalllin
2015-02-09
$150 (Dinner)
圍爐夜話喝多了
手切牛肉