(Non-member)
2011-10-25 40 views
上星期日和朋友到呢個餃子館食野, 因早前朋友已推介此店, 不防試一試先, 推介原因係雖然它是一間餃子館, 但有很多不同特色的小食.當我們一行4人, 第一個感覺就係好開心, 因二邊牆身都貼滿食物相片, 令你未食已經流口水, 大家心想我一陣ORDER呢樣, 個樣, 因太多野想食,都唔知叫邊樣先, 最後由我決定:-當然要食店鋪推介食品1) 蝦子炒面 - 標榜用澳門祥記蝦子, 我都去過澳門食過, 但估唔到呢到煮得仲好食過祥記, 大家有些少分別就係把面底 炒過, 可能因呢個關係, 更加散發陣陣蝦子味, 更野味, 正!!2) 酒醉雞腳根 - 真很很少地方食到, 酒味很香, 因係出面食有很多酒醉食品都帶苦味, 呢到完全無苦的感覺3) 豉油王QQ旦 - 我見到有很多食客都叫, 但我只見一粒粒白色圓形物體, 唔知係咩咪問下客員囉, 原來係魚旦!! 超彈, 有魚肉的香味, 唔怪得之很多人ORDER啦!!4) 蕃茄旦拌面 - 好JUICY呀! 酸酸尾尾, 好開胃, 有好多蕃茄, 不過面就唔係好多,
想食,都唔知叫邊樣先, 最後由我決定:-

當然要食店鋪推介食品

有魚肉的香味, 唔怪得之很多人ORDER啦!!

4) 蕃茄旦拌面 - 好JUICY呀! 酸酸尾尾, 好開胃, 有好多蕃茄, 不過面就唔係好多, 女仔就剛好, 不過我總覺得只要好食,
份量少D都唔緊要, 如果唔好食比多多你都無用

5) 十三公餃子 - 來到餃子館點可以唔食呢? 點解個名叫十三公, 原來係13款唔同味道, 幾特別!!

6) 鐵板日本金蠔 - 嘩! 竟然一間餃子館有呢D貴價食品, 見到牆身有金蠔張相特別大, 因我本身很鍾意食蠔, 好! 就試一試它,
我見到店員出菜時, 因鐵板關係已經聽到"吱吱吱" , 店員很小心放在枱上, 我已等唔切即刻要試一試, 睇
下你收得$88/2只, 有無料到, 值唔值, 結果有驚喜, 都係無想過. 食完後口裡仍留有蠔的"金"味, 食蠔發燒友
就要來試下

總括我和朋友對呢餐都很滿意, 不過提醒大家食物份量不是很大, 但食物特別重質素, 我會再來此店, 因為我仲有好多野未試呀.......
2011-10-23