2021-09-29
朋友住將軍澳,有隻寶貝狗狗叫Toffee,經常帶佢遊山玩水,最近將軍澳開咗狗狗餐廳,喺海濱附近,環境極好,重有for狗狗既menu,毫無縣念,三人一狗去試試😌先講個環境,超級寬敞,朋友狗狗係26 kg大狗,場內有極充足位置予狗狗走動,當日平日下午,都坐滿咗三份一,差唔多每枱都有狗狗,超熱鬧🥰場內裝修靚之外,仲擺咗好多dog cares既產品,食下影下睇下野,絕對係消磨時間嘅好地方👍🏻👍🏻食物方面有驚喜,通常標榜寵物餐廳,講真都係醉翁之意不在酒,大家都唔會對啲食物好在意,不過呢間真係要讚,好食之餘又唔貴,我哋叫咗兩個lunch special,Pasta Carbonara、Philly cheesesteak及小食Hot wings,Toffee就食Pizza😋先上枱係Philly Cheesesteak,新鮮熱辣,麵包鬆軟,超足料,鋪滿晒牛肉,係鋪滿,咬落去,啲牛同芝士就會瀉出嚟,toffee眼定定望住我食,佢啲口水真係流晒出嚟😂講真,就算唔係寵物餐廳,單純一間餐廳都未必整得咁好食,薯條係食得出薯仔嘅味道,同平時快餐店嗰啲爭好遠,跟餐仲有個南瓜湯,仲可以加飲品,$138真係勁抵👍🏻👍
先上枱係Philly Cheesesteak,新鮮熱辣,麵包鬆軟,超足料,鋪滿晒牛肉,係鋪滿,咬落去,啲牛同芝士就會瀉出嚟,toffee眼定定望住我食,佢啲口水真係流晒出嚟😂講真,就算唔係寵物餐廳,單純一間餐廳都未必整得咁好食,薯條係食得出薯仔嘅味道,同平時快餐店嗰啲爭好遠,跟餐仲有個南瓜湯,仲可以加飲品,$138真係勁抵👍🏻👍🏻👍🏻
朋友嘅Carbonara佢表示都唔錯,因為足料,撈勻之後,每啖都有洋蔥同煙肉,所以口感勁好,最驚啲意粉係冇料口淡淡,呢個係好香好creamy,份量都啱啱好,我哋share食,食吓包又食吓意粉,超級滿足🥰
小食Hot wings會係今次嘅必點推介,雖然個名寫Hot,但其實一啲都唔Hot😅,想食辣嘅朋友一定要問佢拎支辣椒仔,不過佢個味真係好正,好香嘅蜜糖味,甜甜鹹鹹,好快就食哂,鍾意食雞翼嘅,一定要叫呢個。
重有Toffee既Pizza,好神奇,一上枱佢就好似知道食物係屬於自己咁,唔係朋友拖住佢,我真係影唔切相🤦🏻♀️🤦🏻♀️,影完佢應該用咗6-9秒去KO個pizza,咁我估應該係超級好食卦😂😂😂