平日因為太攰太忙宜家慣性一個星期一次的週末先會出去搵好西食🤎所以每次都會珍惜一下假期 食啲自己真係好想去試去食既野🤎toeatlist林林總總堆咗好多但以我呢個慢吞吞小姐永遠都試唔切🤣🙈(從出po頻率大家應該好感受到我既慢🤣🙈🙈無喇 今次就揀又係啲近近地既地方所以就去咗九龍灣kuri呢度呢間cafe其實係一個以木色為主既open area但特色在於真係有刺蝟係度🦔🦔🦔不過唔知你有無去過呢間cafe但宜家由於現實上既限制(動物餐廳餐飲條例/疫情蔓延/店方資金等因素)所以店方既刺蝟體驗區被逼無奈關閉😔😔雖然見唔到刺蝟有少少可惜 但更可惜既係原本既刺蝟體驗區其實唔單止係比客人欣賞同見識一下刺蝟動物🦔🦔仲係一個有教育成份既workshop🦔🦔比客人可以了解下刺蝟既生活習性同需要等等 教導人學習如何愛惜動物同照顧佢地生活所需🦔🦔真係好希望店方有一日可以再重建呢個區域繼續可以進行教育既工作同吸引更多客人認識呢間咁特別既cafe☺🤎🤎講咗咁多 其實除咗餐廳環境同裝潢不錯之外食物質素都好好架🤎就算刺蝟區暫時停業 但都係一間好值得我地去支持既餐廳🤎🤎🦔重點係咩?價錢都唔貴~主題餐廳黎講算係好平民好貼地了
平日因為太攰太忙
真係好希望店方有一日可以再重建呢個區域
講咗咁多 其實除咗餐廳環境同裝潢不錯之外
食物質素都好好架🤎
就算刺蝟區暫時停業 但都係一間好值得我地去支持既餐廳🤎🤎🦔
重點係咩?價錢都唔貴~主題餐廳黎講算係好平民好貼地了🤎🦔~

🦔鮮奶咖啡latte (跟餐+$10):
咖啡飄香雖然不算太驚豔,但味道香濃,質感醇厚,奶泡順口幼滑,沒酸味,不錯吧。吸引之處還是獨特的刺蝟圖案,可愛不做作🤎。
🦔大蝦吞拿魚芝士焗飯$58:
熱辣辣出爐,芝士很多可以玩拉絲,大蝦有2隻,吃上口感覺都新鮮,吞拿魚碎夾在飯之中,加入菇菌,足料很好吃!性價比不錯🤎!

然後宜家疫情期間店方仲有套餐+$1換一球雪糕既優惠,琴日同朋友食一人加咗一球雪糕,雖然唔係咩特別,但當飯後甜品真係好抵好抵,簡簡單單吃得滿足又開心🤎🦔☺。
如果下次順路去附近相信會encore🤎
想繼續支持呢間小本經營cafe🤎🦔!
鮮奶咖啡
鮮奶咖啡+大蝦吞拿魚芝士焗飯
大蝦吞拿魚芝士焗飯
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch