2019-12-14
<好正既台式豬扒飯>🐷呢間炊豕店既豬扒係我最愛既豬扒之一 台灣小食 有撈麵 豬扒飯等特式台食 但多人幫襯就有時限。上次食左葱油豬扒 今次就試下佢個咖喱 👍🏻 🍴秘製豬扒 咖喱汁 62 蚊🐷 加炒滑蛋10 蚊🥚豬扒飯大大碗 豬扒有一條大骨連住跟住啖啖肉 夠哂粗身 而且唔會因為厚而令到中間唔熟 成塊豬扒炸得外表香脆 入面豬肉口感剛好👍🏻 飯比較軟林 加左10 蚊落左滑蛋 d蛋真係足料又香滑🥚 另上既咖喱有 d似日本咖喱 微辣加少甜 加 d軟熟薯仔 🥔 撈白飯十分入味 正 🍴炸芝麻雞翼 29 蚊 🐥兩隻芝麻雞翼 一上枱好香 就知佢剛剛炸起🔥 夠哂香脆同夠芝麻香味 雞肉入味 夠哂嫩滑 好正 !🍴 話梅花鵰豬手飯轉撈粗麵 54 蚊🐷上面一 d生葱調味 同一 d花生碎 令到撈麵更有口感 佢既撈粗真係幾粗 口感煙靭彈牙 有 d話梅既酸香味 而佢豬手好多件 十分入味 皮同肉都彈牙 充滿骨膠原 🐷 醃同口感都出色Score 平均分 <7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻V
<好正既台式豬扒飯>🐷
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#炊豕店
中環威靈頓街148 號地下
=====================
任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓