2016-11-13 352 views
最靚五花肉*韓國忠州直送蘋果套餐2人份 $398韓燒⋯係香港真係少食,今次決定玩玩新意思,唔止要韓燒,仲要蘋果加燒肉!位置位於旅遊旺區~旺角!2條女食韓燒,有啲過份,我認😂不過難得見面,真係唔好理咁多,開懷咁食,暢快地吹水😆2人份豬肉套餐,我完全覺得夠晒數,夠晒飽;肉類有3種,五花肉,祕製豬頸肉,黑毛豬肩肉;五花肉2大塊,好夠份量,燒時滋滋作響,嘩,啲肉汁啲油份,邊燒邊流出來,香到呀;豬頸肉就相對無咁油,但食落好彈口,唔駛包生菜就咁食已經好好味;拿,我就覺得黑毛豬肩肉係最為乾身同埋要最留神嘅,因為舊肉大塊到好似舊扒咁,真係要比足精神慢慢燒,雖然較乾但食落好有肉味,我就最鍾意整個生菜包一齊食,好滿足(啲生菜真係一塊塊,大大塊,好新鮮👍🏻)但既然要有啲唔一樣,當然要試下豬肉配搭其他食材一齊食:新麻蒲既然採用咗韓國忠州直送蘋果,甜中帶點點酸,唔係唔試嘛?好~試就試,想健康啲就配蘋果一齊食,蘋果片微微烤過就好了(太耐會變軟身,唔好食)一塊蘋果片配上一舊燒肉(一舊好啦,蘋果片唔係大大塊,包唔到咁多),再加蔬菜/配菜,配搭上祕制烤肉醬,一啖塞落口,真係又甜又啲啲酸又啲啲鹹再黎啲肉味,真係好多味道多
最靚五花肉*韓國忠州直送蘋果套餐2人份 $398
但既然要有啲唔一樣,當然要試下豬肉配搭其他食材一齊食:新麻蒲既然採用咗韓國忠州直送蘋果,甜中帶點點酸,唔係唔試嘛?好~試就試,想健康啲就配蘋果一齊食,蘋果片微微烤過就好了(太耐會變軟身,唔好食)一塊蘋果片配上一舊燒肉(一舊好啦,蘋果片唔係大大塊,包唔到咁多),再加蔬菜/配菜,配搭上祕制烤肉醬,一啖塞落口,真係又甜又啲啲酸又啲啲鹹再黎啲肉味,真係好多味道多層滿足;想更滿足?配薄餅食啦,薄餅已經烤過並放上點點祕制醬汁和配料,把燒肉放上,再加蘋果碎條又再加秘制蘋果醋汁,食落更有口感更香!
除咗肉類,更有冬菇和大蝦,大大粒,大大隻,鍋邊更有烤蛋配上洋蔥;整個套餐大大份,大滿足;醬料多,配菜多,仲有沙律👍🏻地方大,乾淨,無時間限制之餘坐得舒服!
豬肉x蘋果?
2016-11-08