2016-12-07 399 views
由細到大都鐘意狗多過貓,覺得貓比較冷酷,無咁熱情。但貓奴朋友話好想去貓貓Cafe,仲話呢到有個靚靚Tea Set櫃好吸引,唯有陪佢去食個tea啦   星期日嘅下午,全場滿座,大量貓奴捧場! 一坐低,店員為我們細心介紹駐店嘅主子,每隻都有非常有趣嘅名,我地一路聽一路笑。 店員講解得好詳盡,對店內嘅一五一十都在分了解!  右手邊黑白色嘅叫 野口同學,好鬼活潑,跳跳紮紮咁! 女皇 長期都瞓覺,唔怪得咁肥咁大份啦!摸佢都無反應唔理人! 咖哩哥哥 最後生,係咁多隻之中我最鍾意的! 點了個Mr. & Mrs. 招牌二人全日咸甜點貓衣櫥,最期待嘅終於黎左啦! 上桌時個衣櫥係關上架,一打開就會飄出白煙,好夢幻   咸甜點Set的款式比想像中多,一共有10款,另外再包2杯飲品。  開胃前點:煙三文魚配忌廉芝士醬、意大利巴瑪火腿配蜜瓜 甜點:香濃朱古力布朗尼、香鬆蝴蝶酥、鮮焗流心芝士撻、白玉紅豆抹茶雪糕、鮮製木糠布丁、自家製明治4.3牛奶布丁、綠茶牛奶醬多士和廚師精選蛋糕。  眾多款甜咸點中,綠茶牛奶醬多士 令我印象非常深刻!個綠茶牛奶醬相當出色,唔單止有濃濃嘅抹茶苦澀味,回甘味道都好出。一間小小的Caf
由細到大都鐘意狗多過貓,覺得貓比較冷酷,無咁熱情。

星期日嘅下午,全場滿座,大量貓奴捧場!

右手邊黑白色嘅叫 野口同學,好鬼活潑,跳跳紮紮咁!
女皇 長期都瞓覺,唔怪得咁肥咁大份啦!摸佢都無反應唔理人!
咖哩哥哥 最後生,係咁多隻之中我最鍾意的!

開胃前點:煙三文魚配忌廉芝士醬、意大利巴瑪火腿配蜜瓜

眾多款甜咸點中,綠茶牛奶醬多士 令我印象非常深刻!

一間小小的Café竟然用上咁美味嘅抹茶醬,實在係好意外!

每一啖多士都點好多抹茶醬食,食得好滿足!

鮮焗流心芝士撻

雖然上桌時芝士撻唔係熱辣辣,但中間的芝士餡料質感仍是軟滑。

味道同平時芝士撻專門店相若,芝士濃香好食。

自家製明治4.3牛奶布丁

牛奶味勁香,魚膠粉份量落得恰當,

食落唔會太硬,每一口都好滑溜。

糖比外間嘅牛乳布丁落得少,無咁甜,相對更健康。

Café Tea Set黎講,質素偏高,講真都幾意外!諗住呢到主要係sell貓貓主題,諗都無諗過對食物有任何期望,估唔到食物又幾唔錯,比起某間五星酒店嘅tea set更好食!整體食物份量多,兩個女仔有可能會食唔哂。
凍手工果茶、青檸梳打 飲品兩杯都正常,無話好突出好好飲,但夏天飲凍冰冰咁都算解渴!
Other Info. : 另外,本身以為呢到會好大陣貓味,原來唔會。而且每隻貓貓都打理得好整潔,毛髮順滑,隻隻都好靚仔靚女!
2016-06-26