記得好多年前啱啱喺香港開嘅時候,同男朋友都有喺旺角分店排咗好耐隊食😆當時呢間吉列牛同佢嘅忌廉烏冬可以話係城中熱話🤣身邊朋友個個都排過隊,個個都食過🙊依家吉列牛餐廳越開越多,今次特登嚟到銅鑼灣分店回味下我嘅吉列牛初體驗😹.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10🌟.《𝗦𝗲𝘁》$246有幾款唔同嘅𝘀𝗲𝘁,一人份、二人份同三人份都有~今次我哋食嘅係二人餐,包左一份吉列牛定食、咖喱忌廉烏冬或者香辣忌廉雞肉炒麵同埋兩杯飲品~另外仲會有啲前菜、麵豉湯同埋味素飯,所以食完都真係幾飽肚㗎!.《吉列牛定食》🌟7.8/10🌟自己牛肉自己燒,放上熱石上燒一燒就可以食,玩得又食得,生熟程度亦都可以自己控制~呢個價錢來講,肉質真係唔錯,加埋香脆嘅外層,完全係外脆內嫩,同味素飯好夾𝙥𝙚𝙧𝙛𝙚𝙘𝙩𝙤𝙤𝙤!.《咖喱忌廉烏冬》🌟7.8/10🌟呢個招牌忌廉烏冬望落真係好邪惡,一大𝗽𝗮𝘁白色嘅忌廉係烏冬上,口感𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆😻雖然
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
Set

《𝗦𝗲𝘁》$246

《吉列牛定食》🌟7.8/10🌟

《咖喱忌廉烏冬》🌟7.8/10🌟
呢個招牌忌廉烏冬望落真係好邪惡,一大𝗽𝗮𝘁白色嘅忌廉係烏冬上,口感𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆😻雖然忌廉份量好多,但我就覺得同烏冬比例啱啱好,直落都唔會話覺得太過膩,反而中和翻小辣嘅咖喱烏冬!
蒜片牛舌芯

《蒜片牛舌芯》$58 🌟7/10🌟
薄薄嘅一片牛舌芯,入口唔算超級嫩腍,但勝在調味出色!鹹鹹地嘅調味再加蒜蓉嘅呢一個配搭真係冇得輸!如果你好鍾意食蒜蓉嘅話,你一定會好鍾意呢一款小食!
吉列牛忌廉烏冬專門店
Set