2022-11-20
最近聽友人講話中環有一間好好味嘅意大利餐廳,平時n年都唔會去中環食飯,既然佢話想去既,就一齊試下喇。😂餐廳既地點都有啲難搵,要係上環地鐵站A出口行大約10分鐘先搵到 。先講環境,餐廳主要用暗光製造浪漫既氣氛,都算幾有格調。再講下服務態度,餐廳有兩個人serve 我地,我估應該一個係老闆,一個係staff。佢地都算幾nice同埋親切。最重要就係食物喇。我地叫佐一個298蚊既set 。(1)招牌龍蝦湯流心牛角包(頭盤) 非常邪惡既牛角包!一咬落去啲啲龍蝦汁係流哂出黎 🤤 龍蝦汁味道超濃郁,配上咬落鬆軟既牛角包,味道一流。黎呢度既朋友仔一定要叫。(2)英式威靈頓牛柳 配 自家製牛肉汁(主菜)牛柳外有啲麵包屑包住,牛柳幾juicy同煮得林,不過缺點係有少少生😂,我覺得可以整熟少少咁會容易入口啲,自家製牛肉汁整得幾出色(3)玉桂蘋果流心牛角包 (甜品)牛角包上灑滿香濃既玉桂粉,對於肉桂迷既你地,你一定會鐘意食!牛角包入面充滿啖啖既蘋果肉,口感豐富。(4)龍蝦汁珍寶帶子意粉 (額外叫既)兩粒帶子大大粒,一定唔會唔夠飽。龍蝦汁溝埋意粉黎食,真係想encore多一碟。總括而言,530蚊埋單,每人都係2
先講環境,餐廳主要用暗光製造浪漫既氣氛,都算幾有格調。
最重要就係食物喇。我地叫佐一個298蚊既set 。
(1)招牌龍蝦湯流心牛角包(頭盤)
(2)英式威靈頓牛柳 配 自家製牛肉汁(主菜)
(3)玉桂蘋果流心牛角包 (甜品)
(4)龍蝦汁珍寶帶子意粉 (額外叫既)
總括而言,530蚊埋單,每人都係250蚊到,可以係中環咁貴租,咁浪漫,服務態度優良,食物質素高既餐廳到食絕對一值!