2018-01-06
呢間野係博愛醫院隔離,夠易搵,星六晚,唔會好full。餐廳分室內外,室外嘅位有透明膠布圍住四周,唔駛食風,落雨都唔驚,要讚👍裝潢好舒服好有聖誕氣氛,偶爾一兩架摩托車經過,覺得自己好似係泰國囉哈哈😜😜*************************講野食:最出色一定係呢個金邊粉好好食,入口勁香,啲蝦亦新鮮入味,完全吊起左胃口,好耐冇食過咁香既金邊粉!😍😍😍***********馬拉盞通菜係就係夠味,但個菜既質素只係一般,而且唔夠香,泰國菜靈魂黎講,都少少失望。😧***********炸皮蛋佢係類似一層炸魚蛋釀左皮蛋,原本覺得呢個有驚喜,不過食落口魚蛋同皮蛋分離,味道冇特別夾,純粹好似食緊兩樣野咁。😶**************煎蠔蛋餅個餅幾香😍啲蠔都足料,點埋佢個泰式辣醬幾惹味,如果啲蛋再嫩啲就更正🤤***********沙嗲串燒有雞、牛、豬,我地點左雞同豬,肉嫩,汁出色(雖然有啲油),反而啲肉唔係醃到好咸個種~我中意咁啊😆*************朋友點既椰青甜過平時少少 我一般般😶************芒果糯米飯我最愛既甜品, 沒有之一,一食就知龍與鳳哈哈呢個個飯始終口感差緊少少
*************************
朋友點既椰青
甜過平時少少 我一般般😶
************
芒果糯米飯
我最愛既甜品, 沒有之一,一食就知龍與鳳哈哈
呢個個飯始終口感差緊少少,似平時冬天食晚飯個隻,我比7分。
講野飲:
3L啤酒自由斟有feel,百六蚊,唔駛就住飲,抵😁👍
Overall: 野食正常,但環境真係好好,同三個朋友飲下野開吹下水坐左成2、3個鐘🤣好開心的一晚!