2023-03-19
📌Das Bier德國餐廳Das Bier招牌有德國豬手🍗德國腸、斧頭扒🥩當然仲有多款德國啤酒🍺餐廳的紅磚牆、木枱木椅富有德國風情✨設有室外或室內座位,坐室外可以吹吹風嘆啤酒🍻感覺寫意✴️German Pork Knuckle w/ Sauerkraut & Potato Salad德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律 $238咸豬手是一道傳統德國菜🍖配上蜂蜜芥末醬、酸菜等配料,口感香濃豬手皮烤得金黃香脆,帶咸香,肉質嫩滑多汁,配上芥末醬更為美味😚伴碟的酸菜絲及薯仔沙律口感清爽開胃剛好平衡豬肉的油膩感❣️✴️ Super Sausage Platter德國超級香腸拼盤 $198德國腸口感豐富且多汁,拼盤有幾款不同口味的香腸,包括原味、香草味、香辣味等🌶️德國腸外層烤得微微酥脆,內裡保持豐富肉汁,配上芥末,味道更有層次✴️Edelweiss店員推介的生啤,帶花香味好易入口,配上咸豬手及德國腸非常適合❣️
德國咸豬手配酸菜及薯仔沙律 $238
咸豬手是一道傳統德國菜🍖
配上蜂蜜芥末醬、酸菜等配料,口感香濃
伴碟的酸菜絲及薯仔沙律口感清爽開胃
剛好平衡豬肉的油膩感❣️