2017-04-26 361 views
今日星期四,番埋就連放四日假,一於搵間好少少嘅餐廳,食番個靚Lunch,準備迎接美好嘅假期。呢間「峰」行過好多次,但一直都冇入去食,原因係一睇佢門面就知係貴野,所以無乜機會試到。今日下午行到黎,咁岩見到佢有Lunch Set,假期前夕就一於試下啦!「峰」門面好靚,入面亦都好靚,燈光暗暗地,坐落都幾舒服。我簡左係埋面嘅bar檯坐,整體感覺都幾唔錯。午餐睇落都幾多野食,選擇都算多,不過我一向鍾意芝士同漢堡,所以順理成章點左「和風芝士漢堡扒定食」($56)。「定食」也者,就係跟白飯沙律一碗、白飯、麵豉湯同可樂一權。點完餐,先黎沙律同麵豉湯,唔知係季節問題,定係食物處理未夠好,個沙律唔多新鮮,仲有少少苦添;至於個湯呢就好似咸左些少,而且味精較濃,所以呢兩款前菜,我都係食左少少就放低了。等多一陣,輪到芝士漢堡定食上場,塊漢堡睇落好厚好太份,而芝士亦係大大塊,而且呢個芝士漢堡岩岩出爐,熱到芝士都溶溶地,拎近少少就可以閒到香味,賣相都幾好唔錯!漢堡扒芝士配落白飯度,食落口感幾好,加上漢堡大大塊,食完成個set夠晒飽。埋單$64,已經係我呢個week最貴嘅Lunch了,主菜幾好唔錯,係前菜差左少少,整
麵豉湯
沙律
和風芝士漢堡扒定食
埋單$64,已經係我呢個week最貴嘅Lunch了,主菜幾好唔錯,係前菜差左少少,整體算係不過不失啦。
2017-04-13