2019-04-06
第一次同唔食牛肉嘅朋友一齊麻辣火鍋, 估唔到原來食材都可以有好多選擇! 朋友介紹過黎食,係因為貪呢間枱與枱嘅距離唔太近, 方便傾密偈. 上到去先發現店內裝修都幾靚, 燈光柔和, 坐得都幾舒服.呢度以人頭計算鍋價錢, 有別於其他火鍋舖. 計落兩個人嘅鍋底醬料連茶水加埋都只係$116, 除返即係每人$58.真係好平!勁平!勁抵! (重要事情要講3次) 平時去開嘅火鍋店, 2人鍋底再加茶位醬料, 起碼都$200未上湯底, 侍應就每人免費送左碗冰糖雪耳糖水, 佢話可以滋潤腸胃. 呢碗糖水甜度唔太高, 啱哂我口味, 飲完真心覺得好潤由於朋友唔食牛肉, 所以今餐以蔬菜&豬肉為主我地點左個大骨滋補鍋, 裡面有一大件豬骨, 加埋粟米紅蘿白馬蹄等, 勁足料.之後我地仲點左苕粉, 五花腩肉, 蔬菜等. 睇得出用料都好新鮮.值得一讚就係佢地連$40嘅萵筍片都整到咁靚, 睇得出佢地真係落足心機.另外, 呢度D侍應都幾好, 時不時行過黎睇下我地有冇咩需要. 唔會煩住我地傾偈, 又唔會冇服務. 讚 !因為午市做緊8折, 埋單2位都只係$421翻食指數我會俾佢 "高" !
上到去先發現店內裝修都幾靚, 燈光柔和, 坐得都幾舒服.
呢度以人頭計算鍋價錢, 有別於其他火鍋舖.
由於朋友唔食牛肉, 所以今餐以蔬菜&豬肉為主
大骨滋補鍋
因為午市做緊8折, 埋單2位都只係$421
翻食指數我會俾佢 "高" !
冰糖雪耳糖水
苕粉