呢間餐廳係北角黎講算好食,首先地理方面都算幾近北角地鐵站,B1出口行幾分鐘就搵到!😂再者餐廳既裝潢都非常優雅,亦都有一陣vintage既味道,令小編食好野既同時都增添一分特別既感覺😋食物方面,小編就覺得都唔錯,但係有一兩款食物都有進步同改進既空間啦😀首先,starter方面,就點左個『雞翼三重奏』($58 ),特別在於la kaffa有兩種好少食到既醬汁,分別係玫瑰同埋檸檬味,玫瑰味呢幾新鮮同特別,值得一試!玫瑰既花香味都好突出,平衡番雞翼既味道。檸檬味雞翼既蜜糖就落得重手左,少左d檸味,不過總括黎講都幾好食!而最後一隻味就係水牛城味,美中不足既就係蕃茄味太濃,如果可以多番D辣味就會更加好啦🙈主食方面就叫左『香烤德式豬手』($178 )同埋半份『招牌豬肋骨』($98 ),豬手真係值得一讚,上枱時豬皮都仲係脆卜卜,伴碟亦都非常好味,分別有薯蓉同埋酸菜,豬手沾上德國芥辣,酸酸辣辣非常開胃。薯蓉方面就牛油味頗重,然而小編都覺得味道非常豐富香濃,好味道!Back ribs方面,小編就覺得稍微失色,一來係醃肉方面味道爭少少,二來就係有少少唔夠鬆軟,小編就覺得如果BBQ醬味道濃D,同埋肉質有做到

Back ribs方面,小編就覺得稍微失色,一來係醃肉方面味道爭少少,二來就係有少少唔夠鬆軟,小編就覺得如果BBQ醬味道濃D,同埋肉質有做到入口即溶既效果就更加好啦😋

野飲方面就試左個『秘密花園水果茶』($48 ),杯野飲一上枱個下已經比佢嚇一跳,非常既大杯。水果味好refreshing,清清地飲完亦都好開胃!再者,呢個價錢有咁大杯野飲絕對係物超所值!!小編非常建議大家黎到都叫一杯同朋友仔share黎飲啦!😂
香烤德式豬手
雞翼三重奏
招牌豬肋骨(半份 )
秘密花園水果茶
2017-11-07
香烤德式豬手
雞翼三重奏
招牌豬肋骨(半份 )
秘密花園水果茶