首先要讚嘅,呢啲天氣係戶外食飯,望住嗰海灘真係好chill🤭 佢呢度餐廳有寫到明生日/紀念日食飯會送甜品一客🌝 不過要2-6位食客超過$600先有❤️我哋揀咗尊貴二人晚餐,晚餐包括🦪法國生蠔 - 肥美好新鮮🦞輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁 - 有驚喜,攞盤口感都好好👍🏻🇪🇸西班牙伊比利亞48個月風乾火腿伴金瓜- 正常,無乜特別🤔 🥣意大利白松露忌廉湯/龍蝦濃湯 - 兩者比較truffle濃郁,好味啲🤔 龍蝦湯有啲普通😅🐑寶雲酥焗紐西蘭三枝骨羊架配百里香紅酒汁 - 🐷西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁兩嗰main course 都做做得幾好,但如果用烹調計,今次嗰豬出色過嗰羊🤔 雖然我中意食羊多啲🤣跟餐甜品質素有啲差,但送嘅心太軟好高質💪🏻整體食物質素,食材用料都係高質嘅,唯一扣分位係訂咗位,到餐廳前已經係電話提醒咗兩次,餐廳員工亦表示知悉,但係拎餐甜品嗰陣/之後都唔記得要拎happy birthday 心太軟😮‍💨 要再提醒員工先即刻焗😅 如果用一間餐廳刻意係餐廳門口標榜有呢嗰服務同收呢個價錢就真係有啲失望🙍🏻‍♀️ 因為佢其他嘢都做得好到位,每一道與之後嗰道嘅時間都拿捏得好好😌

我哋揀咗尊貴二人晚餐,晚餐包括
🦪法國生蠔 - 肥美好新鮮

🦞輕燒法國龍蝦仔配青檸辣汁 - 有驚喜,攞盤口感都好好👍🏻

🐑寶雲酥焗紐西蘭三枝骨羊架配百里香紅酒汁 -
🐷西班牙伊比利亞黑毛豬架配蘋果紅酒燒汁

跟餐甜品質素有啲差,但送嘅心太軟好高質💪🏻