2018-03-23 532 views
夜麻麻喺金鐘都冇咩食,黎到遠東叫做有幾間餐廳。呢間之前試過都幾好食,所以再試多次。夜晚冇咩人,座位非常寬敞,暗淡嘅燈光令到呢度嘅環境有幾分浪漫,最適合啲情侶撐枱腳。我點左大鑊炒貴刁,好香。有蝦、豆腐,仲有啲蛋碎。唔係太油膩,份量適中,賣相都吸引。不嬲都鍾意食豉油炒貴刁多過星洲炒貴刁,好似冇咁多人造色素。朋友點左泰式金邊粉,份量俾貴刁多小小,爽身,唔算太鹹。正如朋友話齋,試食金邊粉真係可以試到一間餐廳嘅水準。呢隻金邊粉冇令到我個朋友失望。餐廳嘅款式都幾多,有撈面、湯面、粉面,仲有飯類,都係泰國餐廳平時食開嗰啲嘢食。另外仲有頭盤、小食,食物唔包嘢飲,但係如果點頭盤加主菜就會送一杯野飲(好似)。平均埋單一個人$80到啦。正常嘅份量,環境係呢間餐廳嘅賣點,食物都滿意,唔知平日使唔使等位,但係夜晚就可以一試。