2021-09-03
諗住由香港站出發搭機場快線送朋友機✈️ 送機之前就同朋友喺站附近覓食🍴 之前淨係試過呢度嘅brunch🍳🥓🍝 朋友未黎過 所以就同佢一齊試埋呢度嘅dinner🍽˜”*°•𝒀𝒐𝒈𝒉𝒖𝒓𝒕 𝒇𝒐𝒂𝒎 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒃𝒆𝒓𝒓𝒊𝒆𝒔($58)🍓🫐•°*”˜今次介紹左個甜品先🍧 因為呢一餐令我最impress嘅就係呢杯yoghurt 啲乳酪打到泡沫狀 好似洗面泡泡咁輕盈☁️ 小小甜 小小酸 加埋berries🫐同granola🌾 配搭清新✨˜”*°•𝑯𝒐𝒌𝒌𝒂𝒊𝒅𝒐 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑𝒔($148)🌱•°*”˜主角係冰凍帶子刺身薄片 上上下下左左右右加左清爽青瓜薄片🥒 軟滑牛油果粒🥑 同酸酸地嘅粉紅色醃漬洋蔥🧅 再淋上甜甜酸酸熱情果醬 仲食到一粒粒熱情果籽 成個配搭都好light好refreshing 但份量略嫌少左啲 真係好light好似食風咁🌬˜”*°•𝑩𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏𝒔($148)🧄🦐•°*”˜呢個蝦 食完感覺有啲混亂 就好似佢個賣相咁 除左食得出個蝦肉結實 同埋見到啲蒜片之外 好似突然味蕾斷路咁 唔係好知自己食到啲咩味😂❓˜”*°•𝑩𝒐𝒔𝒕𝒐𝒏 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 2.
˜”*°•𝑩𝒐𝒔𝒕𝒐𝒏 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑹𝒐𝒍𝒍 2.1 ($298)🦞🥖•°*”˜
佢嘅食法幾有特色 麵包同toppings係分開上嘅 配料同顏色都幾豐富 有牛油果🥑 粉紅色醃漬洋蔥🧅 蜂蜜焦糖色almafi lemon🍋 味道似糖漬柑橘🍊 翠綠嘅西芹粒 同aioli 唔好嘅地方就係龍蝦肉份量唔算多 肉質少少鬆散唔算好彈牙 多士四片但唔特別出色 咬落去冇驚艷嘅鬆軟口感同牛油香 普通多士一塊仲有啲啲燻黑 呢個定價未免貴左啲
不過呢度環境真係幾舒適 職員非常親切友善 整體黎講用餐愉快=]
⭕️ Doubleshot by Cupping Room (中環)
中環蘇豪荷李活道49號鴻豐商業中心1樓