2023-02-09
就嚟到情人節啦🥰,大家諗好帶另一半去邊度慶祝未🙈?未有想法嘅話不如睇吓呢間有海景、有情調、有水準嘅墨西哥餐廳啱唔啱你😆。真心覺得餐廳環境唔錯,坐係室外就算唔係邊位都望到成個海,景觀滿分✨。職員仲會開個火爐仔係你隔離,有啲火光成件事好有氣氛😍,重點係暖暖地唔會話又熱又焗咁。如果揀坐室內,除咗燈光光猛啲、fancy啲之外仲有一大個Bar位慢慢欣賞😆餐牌上嘅食物類別都算多👍🏻,其中我哋叫咗:🦐#PrawnTacos #蝦仁粟米卷 ($108)▪️一份有兩件Tacos,入面隻啤酒炸蝦勁大隻🤩▪️配有番茄莎莎醬同辣椒蛋黃醬,味道清爽開胃▪️仲有少少紫椰菜同洋蔥增加口感層次✨🐔#AchioteChickenBurritos #烤雞肉煎餅 ($148)▪️一份煎餅對半切開,見到入面勁多雞肉🤤▪️肉質偏結實但一啲都唔乾▪️大大嚿非常飽😂(一定一定要點醬食)▪️個人覺得酸忌廉比莎莎醬味道更夾更加幼滑🐷#AlPastorPorkFajitas #墨西哥燒肉(豬肉) ($188)▪️豬肉放係鐵板上,熱辣辣香氣十足😍▪️底部仲有三色椒同洋蔥,充滿豬肉嘅油香✨▪️配有四塊墨西哥煎餅▪️將所有配料集合埋一齊卷起再點牛油果醬勁正🤩▪️想要
餐牌上嘅食物類別都算多👍🏻,其中我哋叫咗:
🦐#PrawnTacos #蝦仁粟米卷 ($108)
▪️一份有兩件Tacos,入面隻啤酒炸蝦勁大隻🤩
▪️配有番茄莎莎醬同辣椒蛋黃醬,味道清爽開胃
▪️仲有少少紫椰菜同洋蔥增加口感層次✨
▪️一份煎餅對半切開,見到入面勁多雞肉🤤
▪️肉質偏結實但一啲都唔乾
▪️大大嚿非常飽😂(一定一定要點醬食)
▪️個人覺得酸忌廉比莎莎醬味道更夾更加幼滑
▪️豬肉放係鐵板上,熱辣辣香氣十足😍
▪️底部仲有三色椒同洋蔥,充滿豬肉嘅油香✨
▪️配有四塊墨西哥煎餅
▪️將所有配料集合埋一齊卷起再點牛油果醬勁正🤩
▪️想要唔同口味都仲有酸忌廉同番茄莎莎醬慢慢配搭
🍹#BUZZGROUPIE ($88)
▪️飲品主要由芒果、菠蘿、士多啤梨汁打成沙冰混合而成
▪️菠蘿汁味道較香同強烈
▪️沙冰溶咗變成果汁都好好飲🥰
▪️酸酸甜甜可解膩
餐廳位置正正係#Sheraton 酒店下邊,由地鐵站行過嚟都唔算太遠(好似有穿梭巴士),加上環境清靜真係幾啱拍拖約會😛。