2024-02-29 225 views
🍊 餐廳名稱:Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)🐝 味道:7/10環境:7.5/10整體分數:7/10💰人均:$350+———————————————————話咁快又去左嘅間海鮮專門店復桌,今次去左佢地灣仔分店,menu上都有啲唔同架。DROWN YOUR HUNGRY AWAY(set for two)💰538今次就直接食二人餐,岩晒我呢啲三心兩意到唔知食嘅食!首先會有兩份前菜沙律,以及兩份餐湯,我地每人揀左個龍蝦湯&周打蜆湯。最為突出嘅係呢份「船長小食2人拼盤」 ,有齊佢地嘅特色小食,包括意式醃漬吞拿魚,路易斯安那式蟹餅,夏成夷風爐烤雞翼,焗意大利腸芝士條。風味十足,選擇多樣!意粉方面今次試左碟新英格蘭白酒海蜆扁意粉,味道上唔算有太大驚喜,但係海蜆大大隻都幾新鮮。主菜香煎銀鱈魚配巴馬臣芝士汁,銀鱈魚表皮煎到脆口,魚肉非常嫩滑,夾上碟都要小心翼翼。巴馬臣芝士汁唔會有膩,食落很不錯。仲有最後嘅甜品,每人一份嘅朱古力蛋糕,好滿足嘅ending。Butterfly Dream💰跟餐+48本身個餐就包左2杯招牌果茶or汽水,但小編都算半個酒鬼,去到嘅啲地

味道:7/10
環境:7.5/10
整體分數:7/10

💰人均:$350+
———————————————————

今次就直接食二人餐,岩晒我呢啲三心兩意到唔知食嘅食!

Butterfly Dream💰跟餐+48
本身個餐就包左2杯招牌果茶or汽水,但小編都算半個酒鬼,去到嘅啲地方當然要叫返杯酒chill下放鬆下啦。

Choco-Nana💰118
好邪惡嘅朱古力smoothie,份量仲要十足巨大,當係一個甜品都得。

🗺️ 灣仔莊士敦道74-78號地下C號舖及1樓
🔍#FlavorforToday 灣仔