2019-05-23 1338 views
大戶屋今日經過銅鑼灣,想食日本野,於是就去到銅鑼灣嘅大戶屋食晚餐。我就叫左一個吉列豬扒定食套餐。呢個餐有前菜、湯、蒸蛋、主菜。但就沒有嘢飲囉。個份量都幾大㗎好飽,價錢就百零蚊。個茶碗蒸,啲蛋都幾滑,入邊有冬菇和少少肉。個燉蛋真係做得好好呀,食晒之後仲想食第二碗。白飯好大碗,豬扒都幾熱架又好脆。味道都唔錯,都有肉汁,豬扒都大塊厚身。整體來講吉列豬扒都幾好食。環境方面,大戶屋坐得都比較舒服,可能因為我哋7點幾就去食啦。枱與枱之間都闊落,唔會有一種壓迫嘅感覺。環境寧靜,服務員態度都幾好。得閒嘅話大家都可以試吓架,有時可能好多人需要等位,咁就要早啲攞位啦。
大戶屋

• 燒鯖魚定食