朋友最近發現一間很好吃的四川菜, 酸菜石斑魚非常足料好食。 特登約埋我一齊來試試😋😋😋餐廳嘅地點真係好方便就係喺登龍街, 我最鍾意係呢邊食嘢。 食肆都係比較有質素 ,排隊搭𨋢又有秩序。由於當日我比較熱氣有少許喉嚨痛, 所以都調節咗酸菜魚嘅辣度, 同埋叫咗啲唔辣嘅蔬菜。餐廳環境好舒服, 燈光柔和 ,每枱之間嘅距離好寬闊。 燈影鴨🦆平時食燈影牛肉就食得多,燈影就係鴨第一次食 ,鴨肉薄得透光而有肉香,最重要是不會有太多醬汁,辣得來不會很膩。酸菜石斑魚(半份)🐟石班肉質結實彈牙, 口感嫩滑味道鮮甜, 應該係用新鮮石班魚。因為今天身體較熱氣,不想吃太辣,店員特意幫調節麻辣度,湯頭濃郁鮮味, 配搭不同嘅辣椒同埋酸菜,非常惹味。 配料仲有我好鍾意嘅萵筍 👍👍👍 薯粉煙韌十分幼滑😋😋 吸收咗湯底嘅精華非常美味健康彩虹菜🌈🥗意想不到,這道菜原來那麼好吃😋😋用咗好多唔同嘅蔬菜,包括:福建大枝椰菜花,、 椰菜丶 紫椰菜、紅椒 、黃椒、 青椒。福建椰菜花有嚼口,唔容易煮爛, 味道爽口清甜。色彩繽紛的蔬菜,美觀健康又美味。涼拌茄子燙過的茄子🍆,配上剁椒、葱絲、辣椒油、醬油。微微的香辣,惹味開胃

餐廳環境好舒服, 燈光柔和 ,每枱之間嘅距離好寬闊。

燈影鴨🦆

酸菜石斑魚(半份)🐟

健康彩虹菜🌈🥗
意想不到,這道菜原來那麼好吃😋😋

涼拌茄子

• 酸菜石斑魚