2021-08-07 181 views
#dinner #尖沙嘴見到呢度環境幾大幾闊落又有feel,就嚟同朋友食生日飯٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 加拿芬道分店好近k11,行完街過對面食泰菜就perfect喇!今餐叫咗好多餸好豐盛啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و馬沙拉咖哩(雞)🐔咖哩唔辣但係好香!好多雞件食咗好耐都仲有(=´∀`)人(´∀`=)如果薯仔再淋啲就好喇!蒜蓉包🥖食咖哩梗係要配蒜蓉包(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢個蒜蓉包好香脆,好鍾意佢蒜蓉味恰恰好,香得嚟又唔會食完個口好臭ε-(´∀`; )鴨肉生菜包🦆🥬第一次見用鴨肉整嘅生菜包!不過食落好似同平時嘅豬肉碎味道差唔多ʕ •ᴥ•ʔ呢度嘅生菜包口味偏酸同辣,好開胃(・ω・)ノ有冇見到個生菜擺得幾靚!用個藤籃仔打棟擺啲生菜方便又企理٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و青檸蒸烏頭🍋🐟唔知點解呢碟平過明爐烏頭,我覺得呢個好食啲喎(。・ω・。)ノ叫咗少辣之後青檸味道好出好清新,我地兩個女仔竟然都食得晒!蒜蓉炒貴妃苗🥬呢個就一定好食㗎啦(*¯︶¯*)泰國菜館通常都handle得啲菜類好好。椰青沙冰🥥&菠蘿沙冰🍍🍹個椰青超大*(*゚▽゚*)食完晒都未飲完!不過偏甜,所以我鍾意菠蘿沙冰多啲!
#dinner #尖沙嘴

馬沙拉咖哩