2018-09-23 525 views
今日同朋友慶祝生日,朋友鐘情於中菜,所以揀左黎位於燈籠街嘅王家沙,餐廳好闊落,裝修設計好時尚,好舒服,適合一班朋友眾會!我地叫左都幾多野食,好彩佢份量唔多(除左個飯),大部分食物都有水準,小菜叫左醉雞,燻鴨,糖醋魚,xo醬蘿蔔糕,賽螃蟹,小籠包同素菜餃。小菜我最鐘意食醉雞,上菜嘅時候覺得佢細得過份,其實原來都唔少,酒味剛剛好,雞亦好滑!而糖醋魚有驚喜,我平時唔食魚都試左一舊,個汁真係好好味!小籠包皮薄餡靚,好多湯汁,正!而主食就叫左擔擔麵同炒飯。因為慶生特別叫左壽包,但同時又想食流心奶黃包,所以兩樣都叫左,奶黃包好味超流心,食嗰時真係小心辣嘴!特別推薦醉雞、糖醋魚、小籠包、擔擔麵、炒飯同奶黃包!
而主食就叫左擔擔麵同炒飯。

特別推薦醉雞、糖醋魚、小籠包、擔擔麵、炒飯同奶黃包!