今日收工既時候落大雨,咁就唯有去朗豪坊避雨同朋友行下行下,就去到一間頗有情調既西餐廳一睇,價錢又唔係貴喎於是就同朋友入去試下!入到去,餐廳都差不多坐無虛席我地被安排去坐一張卡位張梳化好闊落,坐得好舒服隔離有個area有個蠟燭仔係枱面,非常有情調,適合和情侶二人世界!我地一行三人叫左四樣野食第一樣係前菜,叫做鐵板上的蝸牛(法式香草牛油焗田螺),賣相很精緻,薯蓉好細滑,配合埋田螺一齊食,好夾!好好味!主菜我地叫左忌廉汁黑松露煙三文魚天使麵、芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯,同埋鐵板度西冷拼雞扒。先講鐵板,份量好夠,味道都好唔錯焗飯既蜜桃汁比較特別,係出面唔容易試到,成個焗飯好juice,唔會有乾既感覺天使麵既黑松露味好出,岩晒中意黑松露味既我,加埋一塊大大塊既三文魚,正!總結黎講,呢間餐廳既環境同食物質素都偏高,價錢就定係一個親民既位置,唔錯,絕對值得再黎!題外話,見到隔離枱叫左一份ribs,好大份,下次一定會試!
今日收工既時候落大雨,咁就唯有去朗豪坊避雨
同朋友行下行下,就去到一間頗有情調既西餐廳
一睇,價錢又唔係貴喎
於是就同朋友入去試下!

入到去,餐廳都差不多坐無虛席
我地被安排去坐一張卡位
張梳化好闊落,坐得好舒服

我地一行三人叫左四樣野食

先講鐵板,份量好夠,味道都好唔錯

題外話,見到隔離枱叫左一份ribs,好大份,下次一定會試!
2017-08-31
$150 (Dinner)
  • 芝士焗蜜桃去骨雞腿配蛋炒飯