2011-08-26
約fd食晚飯,我提議試18grams,朋友好順得人,於是就去試試。朋友遲到,我等咗成半個鐘,大約6:30,都仲有位,8成滿。剛好有個角落位,啱晒我地傾偈。半自助式,自己出去點餐加俾錢,食物就由店員送來。要了aussie breakfast, sphaghetti bolognese、brownie & NY cheesecake。餐具、調味料或清水都係自助。Aussie breakfast 賣相好吸引,大大份。有腸、煙肉、beans, 炒蛋、蘑菇、蕃茄同埋toast。腸唔錯,唔會太咸,蘑菇好香,食到菇菌香。toast 上放上炒蛋,再加點點beans真係好好食。bacon 煎到脆脆地。sphaghetti bolognese 份量不多,但芝士嘅量就好多,鋪滿全個面。肉醬好rich ,肉碎與茄醬混在一起,再加上彈牙嘅意粉,實在不錯!brownie非常實淨,香濃朱古力味,又不會過甜。NY cheesecake 比brownie 遜色一點,芝味不足,質地較濕潤,尚算幼滑。環境都幾適合傾偈,飲吓咖啡食個早餐,不錯!
朋友遲到,我等咗成半個鐘,大約6:30,都仲有位,8成滿。
半自助式,自己出去點餐加俾錢,食物就由店員送來。
餐具、調味料或清水都係自助。
環境都幾適合傾偈,飲吓咖啡食個早餐,不錯!